Checkpoint

 

Checkpoint Distribution, onderdeel van HTG, is de grootste onafhankelijke groothandel in de Benelux, actief in alle topmerken van onder andere parfums, huidverzorging, speelgoed en cosmetica. Vanuit eigen voorraadposities kunnen wij binnen 24 uur alle A-merk luxe producten binnen Nederland en de Benelux leveren.

Checkpoint Distribution haar kernactiviteit is het vermogen om haar klanten ieder product in voorraad op ieder moment tegen betaalbare prijzen te leveren. Checkpoint Distribution heeft meer dan 3000 producten permanent op voorraad. Dit zorgt voor een zo breed mogelijk assortiment voor onze klanten, waardoor zij goed in staat zijn om longtail-strategieën door te voeren bij hun verkoop.

De combinatie van onze investeringen in ICT en logistiek zorgen ervoor dat wij in alle E-fullfilmentaspecten van onze klanten kunnen voorzien. Ook zijn wij hierdoor in staat om digitale interfacing aan te gaan met verschillende IT-systemen, om onze klanten beter te kunnen ondersteunen en om ze te assisteren bij hun logistieke E-commerce vraagstukken.

 

 

Checkpoint Distribution hecht veel waarde aan duurzaamheid in de breedste zin van het woord.
Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheden die we hebben richting milieu, klanten, onze sociale impact en de economische gronden.
Duurzaamheid is een integraal onderdeel van ons bestaan en is onlosmakelijk verbonden met de groothandel van de toekomst.

Een paar voorbeelden:

  • Al onze pakketzendingen worden, door DPD, CO2 Neutraal verzonden.
  • Ons warehouse hebben we gerobotiseerd en daarmee is het warehouse klein en compact. Door het efficiënt omgaan met ruimte hoeven we ook minder te verwarmen en verbruiken we minder energie.
  • Ons personeel bieden we een veilige werkplek en we investeren in scholing en goede materialen. Voor de mensen die nog iets verder willen gaan, stellen we ook een gratis sportschoolabonnement ter beschikking. Zo houden we iedereen fit en gezond.
  • We steunen duurzame initiatieven die worden genomen in onze gemeenschap.
  • Een papierloze werkomgeving is niets nieuws, het is de standaard. Als we toch papier nodig hebben, gebruiken we natuurlijk FCS-gecertificeerd papier.
My message
Laden